Helena Berg gifter sig med Stefan Berg och anlitar Stilverket BERG! Del 1

BÖRJAN

Som det kan gå! Stilverket har en ganska lång historia av samarbeten med olika ”Bergs” – men detta tar nog priset! Helena Berg gifter sig med Stefan Berg och anlitar Stilverket Berg för brudklänning och styling. Frågan på allas läppar var vems efternamn paret skulle välja? Och då säger jag; ”-Tja, varför inte sömmerskans??!!”

Frk Berg kom till mig på ett tidigt stadium och ville diskutera brudklänning. Helena är en gammal bekant till mig och har följt mitt arbete sedan tiden då jag sydde brud- och balklänningar på beställning. Jag bad henne om en inspirationsbild att utgå från i min design. Helena skickade denna:

helena brudkl

Jag såg med en gång vad hon ville åstadkomma med denna design, lite lagom retrokänsla utan att bli parodi. Vi kom snabbt på en vår egen variant på temat och bestämde oss för att göra något mindre flickigt än modellen på bilden, och istället framhäva Helenas otroliga kvinnlighet. Vi valde att ha 30-talistisk, old school Hollywood-glamour som förebild, med dess långa svepande siluetter och flödiga material.

Och spets! Både Helena och jag är väldigt svaga för spets och det stiluttryck den står för. Spets ger både ett romantiskt och samtidigt väldigt kvinnlig intryck. Jag skissade på denna variant, där vi valde att göra två delar, en kort bolerojacka i spets samt en typisk 30-tals filmstjärnemodell för klänningen:

001KOPlit

Tillsammans gick Helena och jag noggrant igenom även resten av stylingen, hår och mejk, för att få en sammanhållen enhet. Och eftersom 30-talets Hollywood var det vi eftersträvade, skulle så klart även hår och mejk gå i samma stil. Här är lite inspirationsbilder:

30

 

 

 

 

0 comments on “Helena Berg gifter sig med Stefan Berg och anlitar Stilverket BERG! Del 1Add yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *