Gamla band

Ibland är det bra att vara lite ekorrig! Morsan t.ex. har lådvis med gamla band sparade. Band som min mormor, mormors systrar och även till och med DERAS mor sparat. Gamla brodyrband, både fabriksvirkade spetsar men även hemmaknypplade. Fina grejer det …

band1

På bilden ser ni dels tre olika brodyrband, och ett satinband. Brodyren användes till att dekorera hyllplan i köket eller skafferiet med. Så himla fint att tänka på att dekorera ett hyllplan, det ska baskemig jag göra den dagen jag har ett walk-in-skafferi!

Satinbandet, vet ni vad det är till? Jo, det användes till korsetter och bh:ar och kommer från Spirella, Malmö korsettfabrik där mormor och alla fem systrarna arbetade. Tänk att jag har en hel rulle satinband från Spirella i min ägo! Jag blir helt varm av att tänka på det.

Nu ska jag använda banden till att dekorera först en 70-talsinspirerad klänning, med liten krage, fjärilsärm och volangkjol. Jag ska göra en till i annan färgställning, men den kommer senare.

band2

En klänning som denna stylar jag antingen med en högre klack, mina tri-color Alberto Fermani, som ändå har känsla av hippie-chic trots klacken, eller med mina ekologiska (hippie så det förslår!) sneakers från Sweeks. Till har jag mitt vintageskärp som jag fått av min bästa väninnas morsa (Tack!) och som jag använder jättemycket hela tiden till allt! Så morsans väska från Kanarieöarna, 50-tal och väldigt ”Sophia Loren” i mina ögon. Kort jeansjacka om det behövs. blå-paisley-volang2kop
morsans-kanarieväskafermani-gympa

 

 

 

 

 

Bilder Copyright Mia Berg

 

Här hittade jag en liknande på Bonprix

Bonprix

0 comments on “Gamla bandAdd yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *