Djungeltryck är hett!

Djungelmönstrade tyger har på mig en oemotståndlig dragningskraft! Liksom vattenmönstrade. Det vill säga tyger som påminner mig om svalt, porlande, bubblande vatten, i vita och blåa nyanser och runda fina mönsterformer. Men nu var det djungeltrycken vi skulle prata om.

På förra modeveckan formligen exploderade djungeltrycken! Det var gröna, frodiga bladmönster, stora blad av monstera i kombination med ormbunkar och smalare grässtrån. Som sagt – oemotståndligt. Överlycklig blev jag när jag nu hittade ett som var EXAKT på pricken så djungligt som jag önskar! Just detta tyget är en viskos från Ohlssons Tyger.

Jag har ett tag nu även varit väldigt förtjust i oversizade rockar. Ni vet, lite 80-talsstuk, öppna, knapplösa och fladdriga utan direkt passform. Stilen vi ser inför vår/sommar är kimono-inspirerad med trekvartad, vid ärm. Otroligt skönt en het sommardag när man ändå vill känna sig ”klädd”. I vanlig ordning gör jag mina egna mönster, men kan tipsa er som vill sy om en SUPERBRA mönsterleverantör, en tjej som heter Stina som jag samarbetat med, och vars mönster ni hittar här! Mönstret som kan funka till en liknande rock är detta.

djungel2kop

djungel3kop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av småbitarna som blev över, gjorde jag ett enkelt linne. Kommande inlägg längre fram kommer att visa hur man gör ett sånt här linne, för er som vill sy själv.

Konstruktionen av linnet är oerhört enkel. Ett material som detta, i starka färgskalor och högljutt mönster, kräver inte mer i form av styling. Linnet är sig själv nog. Jag har här stylat upp dessa två plagg på lite olika vis. Skönast en het sommardag är ett par lösa, raka byxor, dessa i viskosjersey i en kulör som tar upp mönstret. Som ni ser är enkelheten lösenordet. Jag som normalt brukar tycka att mer är mer!

Perfekta plagg för en semester, lätta att packa, sköna och svala att bära. Till kimonon bär jag gärna en draperad topp som här. Och avskalat för övrigt, inga halsband, sjalar behövs. Skulle jag rekommendera något smycke får det i så fall bli ett rejält armband. Annars gör materialet jobbet.

djungel7kop1

Bilder Copyright Mia Berg

 

 

0 comments on “Djungeltryck är hett!Add yours →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *