Boken ”Personlig stil”

Bok

Hösten 2010 släppte Stilverket sin första bok för Forma PG, skriven av mig och med bild av Charlotte Carlberg Bärg (ja, jag vet, men det var faktiskt helt omedvetet att vi bägge råkar heta en massa former av namnet Berg …)

Boken handlar om sex av Stilverkets riktiga kunder, två män och fyra kvinnor, och de stildilemman de hade när de kom till mig. I boken fokuserar vi mest på de positiva lösningar vi jobbat med, istället för att ge negativa pekpinnar om ”så där får du inte göra!” Innehållet och tankesätten är tidlösa, och om än modet kan växla kan man ha nytta av problemlösningarna vi tillhandahåller.

Inställningen är snarare att låta kläderna visa vem du är. Varje gång du träffar andra människor bildar de sig en uppfattning om dig främst utifrån vad de ser. Se då till att bilden de får stämmer överens med den du verkligen är. Personlig stil handlar inte om att klä sig i dyra märkeskläder eller att klä sig likadant som sina kollegor. Nej, långt viktigare är det att förmedla de unika sidor av sig själv som man vill framhäva. Det behöver inte innebära en total utrensning av garderoben, snarare att hitta de ledtrådar som säger något om en som person. Boken behandlar hur personerna fått hjälp att: börja använda andra färger än svart, våga vara sig själva utan att snegla på andra, använda klädseln för att skapa förtroende hos kunder och klienter, kombinera livet som småbarnsförälder med en mer glamourös klädstil, signalera sitt yrke samt att skaffa en flexibel klädstil som passar i olika sammanhang.

Du kan beställa boken direkt via mia@stilverket.se. Priset är 200:- exkl. frakt/inkl. moms